Casa de colònies amb model pedagògic

Casa de colònies amb model pedagògic propi

Quan vam començar a impulsar El Collell com a casa de colònies, una de les primeres coses importants que teníem sobre la taula i que havíem de resoldre, era el model pedagògic. Per això després de diverses reunions i plantejaments van néixer les 3C’s.

Les 3C’s de la nostra casa de colònies:

Les 3C’s de la casa de colònies El Collell engloben tres eixos pensats tant per als nens infantils com de cicle superior:

Casa de colònies amb model pedagògic

– El Creixement, on fem que desenvolupin la seva imaginació, que adquireixin noves habilitats, que tinguin interès per les coses i sobretot el treball amb equip. Fixem diferents objectius que els hauran de fer conjuntament, implicant-se uns amb els altres amb constància i responsabilitat individual i col·lectiva.
Per a aquesta “C”, a la casa de colònies tenim preparades sis activitats que van des de la participació amb equip amb el nostre personatge màgic que revela els secrets del bosc que envolta la casa de colònies a la participació de tots els membres de l’equip a l’escola de bruixes i bruixots.

– La segona C la deixem per al Coneixement. Per a tots els membres de la casa de colònies El Collell, és molt important que els nanos obtinguin la capacitat per comprendre la naturalesa, les qualitats i les relacions de les coses. Per això a la casa de colònies tenim diversos tallers per ampliar aquests coneixements, per exemple, amb història, cultura, medi ambiental o científica amb tallers on aprendran mitjançant una aventura, com per exemple: com vivien els indis del continent americà, com eren els primers poblats de la història de la humanitat o els entrenaments, les gimcanes i les grans proves finals que tenim preparades en el taller “Houston us necessitem!” per, entre tots, construir un coet. A més en aquest apartat de coneixement, realitzem si ho desitgeu dos dels vuit tallers també en anglès.

– I la tercera C: La Consciència. Els dies que els nens estiguin a la casa de colònies, intentarem que prenguin consciència moral, de l’existència d’ells i el que els envolta, del que diuen i fan, del social i del medi ambiental. D’aquesta manera pretenem que facin moltes amistats que mai oblidaran i sobretot que aprenguin a autosuperar-se i així sentir-se realitzats. Per això contem amb sis tallers diferents. Dos exemples: un d’esportiu amb proves de resistència, agilitat i jocs en grup per a superar-se o el taller que els transportarà a diferents èpoques històriques com el Prehistòric, Egipte, Roma o l’Edat Mitjana.
A la nostra casa de colònies, ens agrada rebre a tots els nens, participar amb ells i fer que per uns dies es sentin importants, bé amb ells mateixos i amb els seus amics. Cada dia que passa, ens ho proposem i ho aconseguim amb jocs, rialles, fent-los costat, amb respecte, treball amb equip, lleialtat, optimisme, fent-los despertar nous interessos, la seva creativitat i fent que s’estimin a ells mateixos i als que els envolten.

A la casa de colònies és important que cada dia es desenvolupin aquestes C’s per a què els nens obtinguin nous valors.

Pots descarregar més informació sobre el nostre model pedagògic aquí.

Esperem que aquest vídeo us agradi i aposteu, per a les vostres properes colònies, per un entorn únic, enmig de la muntanya, entre la Garrotxa i el Pla de l’Estany… la casa de colònies El Collell.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *